2 Nisan 2025, Çarşamba

ABD Büyükelçisi Gazimağusa’da Tarihi Yerleri Ziyaret Etti ve Belediye Başkanı ile Görüştü

ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie D. Fisher, Gazimağusa’yı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında tarihi yerler incelendi ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’la bir görüşme gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Julie D. Fisher bugün Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Büyükelçi Fisher, Uluçay ve Güney Magusa Belediye Başkanı Simos Ioannou ile birlikte Suriçi’nde keyifli bir yürüyüş yaptı. Tarihi yerlerin incelendiği ziyaret sırasında, şehrin zengin kültürel mirasının ve bu mirasın adanın genelindeki önemi üzerine sohbet edildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Suriçi’nin tarihi ve turistik önemine vurgu yaparak, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasındaki önemine dikkat çekti. Başkan Uluçay, Kültürel Miras Teknik Komitesi ile yapılan işbirliği ve imzalanan protokol çerçevesinde, Suriçi’nde bulunan tarihi sur duvarlarının korunması için Belediye ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi iş birliğiyle çalışmaların yürütüldüğünü de belirtti.

Kültürel miras alanlarının tüm kültür ve toplumlarca paylaşıma açık olduğunu vurgulayan Uluçay, bu paylaşımın toplumlar arasındaki birlikteliğe katkı sağladığı inancını dile getirdi. Birlikte gerçekleştirilen çalışmaların kültürel zenginliği korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya yardımcı olduğunu belirtti.

BU HABERİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

EOKA’NUN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE TÜRK TARAFINA YÖNELİK TAHRİK EDİCİ EYLEM

EOKA’nın kuruluş yıl dönümünde bir grup Rum, KKTC’deki Yiğitler Burcu’ndaki sivillere yönelik tahrik edici eylemde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir