İskele Belediyesi, 7-28 Mart tarihleri arasında 14. Kültür & Sanat Günleri’ni düzenliyor. Etkinliklerin açılışı 7 Mart Cuma günü saat 19.00’da İskele Belediyesi Kültür Evi’nde yapılacak. Açılış töreninin ardından, ünlü sanatçı Sunay Akın’ın gösterisi İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 19:30’da izleyiciyle buluşacak.
Bu yılki Kültür & Sanat Günleri, 7’den 70’e herkese hitap eden etkinliklerle dolu olacak. 28 Mart’a kadar sürecek olan etkinlikler tamamen ücretsiz olarak sunulacak.
7-28 MART TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER
İskele Belediyesi, Kültür & Sanat Günleri kapsamında sanatseverlere geniş bir yelpazede etkinlik sunacak. 11 Mart’ta, Dervişe Güneyyeli Kutlu ve Burcu Müniroğlu Karagöz’ün “Müzikli Masallar” etkinliği ile çocuklar, İskele AKM’de buluşacak. Ayrıca, başarılı tiyatro sanatçısı İzel Seylani, 18 ve 25 Mart tarihlerinde çocuklar için “Gizli Hazine Karagöz” adlı gölge oyununu sahneleyecek.
UNUTULMUŞ ÇOCUK OYUNLARI
Kültür & Sanat Günleri’nde çocuklar için özel bir etkinlik de yer alacak. 20 Mart’ta, İskele Belediyesi Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilecek etkinlikte, geçmişte popüler olan ancak zamanla unutulan çocuk oyunları çocuklarla buluşturulacak. Ayrıca, Kıbrıs Lezzetleri ikram edilecek.
YAZAR HAKAN YOZCU GENÇLERLE BULUŞACAK
Kıbrıslı yazar Hakan Yozcu, 10-13 Mart tarihleri arasında İskele’deki gençlerle buluşacak ve kitap tanıtımını yapacak.
DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NDE İSKELE BELEDİYE TİYATROSU SAHNEDE
İskele Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde “Hırsız Var” adlı oyunuyla sahne alacak. Yönetmenliğini Sami Yakar’ın üstlendiği oyun, İskele AKM’de izleyicilerle buluşacak.
KÜLTÜR & SANAT GÜNLERİ’NİN KAPANIŞI KORO KONSERİYLE YAPILACAK
14. Kültür & Sanat Günleri, İskele Belediye Korosu’nun konseriyle sona erecek. 28 Mart’ta saat 19:30’da İskele AKM’de gerçekleşecek olan konser, etkinliklerin büyük finali olacak.
FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
İskele Belediyesi, bu yıl gençlere yönelik “Gençler Arası 1. Fotoğraf Yarışması” düzenliyor. Fotoğraf sanatına ilgi duyan 15-25 yaş arasındaki gençler için düzenlenen yarışma, İskele’nin güzelliklerini ve tarihini konu alacak. Başvurular 3 Mart’ta sona erecek ve ilk 3 fotoğrafa toplamda 7.500 TL ödül verilecek.
Etkinliklerin detaylarına ve başvuru bilgilerine 0548 851 17 15 numaralı telefondan ulaşılabilir.