18 Haziran 2025, Çarşamba

ATAOĞLU: KÜÇÜK OTELLERİ AYAKTA TUTMAK ÖNCELİĞİMİZ

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizm sektörünü yeniden canlandırmak amacıyla hayata geçirilen destek programlarını kamuoyuyla paylaştı.

Ataoğlu, “Bir Can Suyu, Bir Nefes” temasıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; otellere hibe desteği, küçük işletmelere güneş enerjisi yatırımı ve yeniden başlatılan charter sefer teşvikiyle sektöre nefes aldırmayı hedeflediklerini ifade etti.

70 otele 38 milyon TL hibe

Kumarhane işletmeyen ve 5 yıldızlı olmayan 70 KITOB üyesi otele toplam 38 milyon TL’lik hibe sağlanacak. Her otele 400 bin TL verilecek, ayrıca her yatak başına 1000 TL ek destek ödenecek.

Küçük işletmelere güneş enerjisi desteği

Enerji maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çeken Ataoğlu, küçük işletmelere yönelik Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesinin başlatılacağını duyurdu. Sanayiciler Odası ve Otelciler Birliği iş birliğiyle yürütülen projeyle işletmelerin elektrik giderlerinin azaltılması hedefleniyor.

Kadın ve köy kooperatifleriyle yeni iş birliği

Ataoğlu, temel tüketim ürünlerinin daha uygun fiyatlarla halka ulaştırılmasını amaçlayan yeni bir projeyi de duyurdu. Kadın ve köy kooperatifleriyle yürütülen çalışma tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacak.

Charter sefer teşviki yeniden başladı

1 Ocak 2025 itibarıyla devreye alınan charter sefer teşvik programı ile turist akışının artırılması ve küçük otellerin desteklenmesi amaçlanıyor.

“Küçük otelleri ayakta tutmak önceliğimiz”

Bakan Ataoğlu, “Turizmi sürdürülebilir kılmak ve küçük işletmelerin rekabet gücünü artırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

BU HABERİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

YAMAÇKÖY'DE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Geçitkale’ye bağlı Mallıdağ ve Yamaçköy bölgeleri arasında öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın meydana gelmiştir. Yangına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir