Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu’nda 5+ yaş grubu öğrencileri için ilkokula geçiş töreni düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan törende, öğrenciler hem mezuniyet sevincini yaşadı hem de eğitim yolculuklarında yeni bir aşamaya adım attı.
Tören, okul müdürü Şansel Fırtınaer’in konuşmasıyla başladı. Fırtınaer, okul öncesi eğitimin çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimindeki önemine dikkat çekerek, minik mezunlara gelecekteki eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Öğrenciler, törende yıl boyunca öğrendiklerini sahneledikleri performanslarla sergilerken, aileleri ve öğretmenleri gurur dolu anlar yaşadı. Sunulan gösterilerde öğrencilerin özgüvenli ve yaratıcı tavırları dikkat çekti.
Eğitimin temellerinin atıldığı anaokulu sürecini tamamlayan çocuklar, Doğa Anaokulu’nda kazandıkları doğa temelli öğrenme alışkanlıkları, öz güven ve paylaşım becerileriyle ilkokula hazırlanmış oldu. Tören sonunda her öğrenci, sınıf öğretmenlerinden “Anaokulu Tamamlama Belgesi” alarak mezuniyet coşkusunu taçlandırdı.
Tüm öğrencilere yeni eğitim yolculuklarında başarılar dileyen okul yönetimi ve öğretmenler, bu anlamlı günü velilerle birlikte kutladı.