25 Nisan 2025, Cuma

ERDEN: “HELLİM KONTEYNERLERİNE UYGULANAN GÜMRÜK ZULMÜ SON BULSUN”

Süt İmalatçıları Birliği (SÜİB) Başkanı Mahmut Erden, KKTC’den Türkiye’ye gönderilen hellim ihracatında son dönemde yaşanan gümrük uygulamalarına sert tepki gösterdi. Özellikle Mersin Gümrüğü’nde ihracatçıları zorlayan işlemler nedeniyle üreticilerin ciddi mağduriyet yaşadığını belirten Erden, konteyner başına yaklaşık 100 bin TL ek maliyet doğduğunu söyledi.

Erden yaptığı açıklamada, “Son bir aydır KKTC’den yüklenen ve Mersin’den transit geçen hellim konteynerleri, Gümrük Muhafaza ekiplerince X-Ray taramasından geçirilip açılıyor, ürünler dökülüyor ve köpekli arama yapılıyor. Bu uygulamalar hammaliye, elektrik ve ardiye gibi kalemlerde ihracatçının sırtına ağır bir yük yüklüyor,” ifadelerini kullandı.

“Bu memlekette bedel ödemekten yorulduk” diyen Erden, üretici ve ihracatçıların suçlu muamelesi görmesini eleştirerek, “Alın teriyle, namusuyla üretim yapan insanlar cezalandırılıyor. Bu duruma artık bir çözüm bulunmalı,” dedi.

Erden, yetkililere çağrıda bulunarak, KKTC’den yapılan yasal ve kayıtlı ihracatın önünün kesilmemesi gerektiğini vurguladı.

BU HABERİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

ŞiFA MiRALAY HASTANESi VE AHMET & EMİNE KAYIM CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

Tatlısu Küçük Erenköy bölgesi, uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu sağlık, eğitim ve inanç hizmetlerine kavuşuyor. Tatlısu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir