12 Haziran 2025, Perşembe

GÜRCAFER: HRİSTODULİS’İN POLİTİKALARI BÖLÜNMEYİ DERİNLEŞTİRİYOR


Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin talebiyle, 9 Kıbrıslı Türk hakkında İnterpol üzerinden kırmızı bülten çıkarıldığına ilişkin bugün basında yer alan haber, kamuoyunun gündemine oturdu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodilis’in çözüm fırsatlarını sürekli havaya uçurmasına dünyanın artık müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

KTİMB Başkanı Gürcafer’in açıklaması şöyle:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Kararı, mülkiyet konusunda Taşınmaz Mal Komisyonu’nu (TMK) işaret etti. Mülkiyet konusunda yapılması gerekenlerle ilgili iki tarafa da doğru mesajı verdi. Mülkiyet konusu, TMK aracılığıyla çözümlenecek. İki tarafın ve BM Kararlarının ön gördüğü iki bölgeliliğe hizmet eden en doğru çözüm modelidir. Hristodilis’in çözüm istermiş gibi görünerek çözüm fırsatlarını sürekli havaya uçurmasına dünya artık müdahale etmeli. Adam çıldırmış gibi. Şimdi de Kıbrıslı Türklere kırmızı bülten çıkararak çözüm zemininin en önemli aktörü olan Kıbrıs Türkünü incitmeyi hedefliyor.”

BU HABERİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

TEHLİKELİ SÜRÜŞ YAPAN ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE 8 BİN 700 TL CEZA

Gönyeli’de insan hayatını tehlikeye sokacak şekilde sürüş yapan araç sürücüsü rapor edilerek, yaklaşık 8 bin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir