Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, göz hastalıkları konusunda uzman doktorlar tarafından yönetilen ve son teknolojik cihazlar kullanılarak gerçekleştirilen ameliyatların başarıyla tamamlandığını duyurdu. Görme kusuru olan hastalara fako cihazı ile göz içi lens ameliyatı yapıldığını belirten Dinçyürek, bu uygulamanın düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.
Uzun yıllardır Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatların artık Lefkoşa Nalbantoğlu Hastanesi’nde yapılmasının Lefkoşa’da yoğunluğa ve ameliyatların gecikmesine sebep olduğunu belirten Dinçyürek, Sağlık Bakanlığı olarak gelişmiş merkezlerde çeşitli ameliyatların yapılması hedefinde olduklarını ifade etti.
Mağusa Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatlarla Mağusa ve İskele bölgesindeki hastaların Lefkoşa’ya gitme zorunluluğunun ortadan kaldırılarak ayrı bir hizmet sunulduğunu belirten Dinçyürek, Mağusa Hastanesi’nin hizmet kalitesinin ve akademik seviyesinin artırıldığını ifade etti.
Dinçyürek ayrıca, diyabet hastalarında görme kusurlarının önlenmesi amacıyla göz içine yapılan enjeksiyonların artık Mağusa Hastanesi’nde yapıldığını söyledi. Bu düzenleme sayesinde bölgedeki vatandaşların daha kolay hizmet alabileceğini ve devlet için daha ekonomik bir uygulama yöntemi olacağını belirtti.
Emek veren tüm ekip arkadaşlarına teşekkür eden Dinçyürek, sağlık hizmetlerini ileri götürmek için her gün yeni uygulamalarla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Mağusa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Dülger, fako yöntemiyle yapılan katarakt ameliyatlarının dikişsiz ve konforlu bir şekilde gerçekleştirildiğini ve hastaların aynı gün evlerine dönebildiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı ve Bakan Dinçyürek’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Lefkoşa Devlet Hastanesi Göz Servisi Sorumlu Doktoru Firüzan Bardak ise Mağusa Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatlar ve göz enjeksiyonlarıyla Lefkoşa’daki yoğunluğun azalacağını belirterek, Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.