1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Çelik: “Tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanındayız”

Çelik: “Tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanındayız”

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Görkem Çelik, tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanında olduklarını belirtti.

Yazılı açıklama yapan Çelik, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu ve sendika yöneticisine yapılan ölüm tehdidinin yalnızca ilgili kişiyi değil, örgütlenme özgürlüğünü, çalışma yaşamındaki demokratik temsiliyeti ve toplumun ortak değerlerini hedef alan son derece ciddi bir saldırı olduğunu kaydetti.

Demokratik toplumlarda sendikaların, emekçilerin haklarını savunan, toplumsal diyaloga katkı koyan ve kamusal yararın geliştirilmesi için mücadele eden meşru kurumlar olduğunu ifade eden Çelik, “Bu nedenle sendikacılara yöneltilen her türlü tehdit, baskı ve yıldırma girişimi kabul edilemez olduğu gibi, hukukun üstünlüğüne ve demokratik düzene de zarar vermektedir.” dedi.

Çelik, ülkenin güvenliği ve toplumsal huzuru; farklı görüşlerin özgürce ifade edilebildiği, örgütlenme hakkının güvence altında olduğu ve hiçbir bireyin düşünceleri ya da yürüttüğü sendikal faaliyetler nedeniyle tehdit edilmediği bir ortamın varlığıyla mümkün olduğunu kaydetti.

“Her karenin ayrı bir hikayesi var”

İçeriği Görüntüle

Çelik, şiddet dili ve tehdit kültürünün toplumsal barışı zedeleyen, kutuplaşmayı derinleştiren ve demokratik kurumlara olan güveni sarsan tehlikeli bir anlayış olduğunu ifade etti.

Çelik yetkililere söz konusu tehditlerin süratle ve titizlikle soruşturulması, sorumluların tespit edilerek adalet önüne çıkarılması ve tehdit altında bulunan kişi ya da kişilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm adımların atılması çağrısında da bulundu.

Çelik: “Tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanındayız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.