Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde son altı senedir aynı zihniyetin yönetimde olduğuna işaret eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ada TV’de Aslıhan Ünver’in sorularını yanıtladı. Erhürman, ülkedeki değişimin hızlandığı bu dönemde kimse sorumluluktan kaçamayacağını belirtti.
Yükseköğretimde kalite odaklı bir yaklaşımın önemine vurgu yapan Erhürman, üniversiteler alanının niceliğe dayalı olmasının risk taşıdığını ifade etti. Yükseköğretime “ikinci gelir getiren sektör” gözüyle bakılmasını eleştiren Erhürman, geçersiz diplomaların tespit edilip kaldırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca nüfus sorunu, güvenlik sorunu ve insan kaçakçılığı gibi konuların da önemine dikkat çekti.
Nüfus politikasının şart olduğunu belirten Erhürman, bu konuya hızla eğilinmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Lefke ilçesinde yaşanan nüfus artışına dikkat çekerek planlamanın nüfus verilerine göre yapılması gerektiğini vurguladı.
Ekonomideki enflasyon ve hayat pahalılığı konularına da değinen Erhürman, ülkenin ekonomik durumunun güneye kaydığını ve önlemler alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kıbrıs sorununda hareketli bir döneme girildiğini ve bu sürecin daha da hızlanacağını ifade etti.
Tufan Erhürman, mevcut zihniyetten kurtulmanın ve memleketi daha iyi yönetmenin mümkün olduğunu söyledi. Kurumsal hafızanın yok edildiğine dikkat çeken Erhürman, Kıbrıs sorununun da artık daha aktif bir sürece girdiğini belirtti.