1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Haaretz: İran, İsrailli yetkililere suikast için ülkedeki kameraları hacklemeye çalışıyor

Haaretz: İran, İsrailli yetkililere suikast için ülkedeki kameraları hacklemeye çalışıyor

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü, Tahran’ın geçmişte İranlı yetkililere yönelik düzenlenen saldırılarını taklit etmeye çalıştığını savunarak, İran ve Hizbullah’ın, İsrailli yetkililere suikast düzenlemek için ülkede kameraları hacklemeye çalıştığını iddia etti.

Haaretz gazetesindeki habere göre, İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü Başkanı Yossi Karadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ve Hizbullah’ın 28 Şubat’tan bu yana ABD ve İsrail’e karşı siber işbirliklerini önemli ölçüde derinleştirdiğini ileri sürdü.

Karadi, Tahran’ın geçmişte İranlı yetkililere yönelik İsrail suikastlarını taklit etmeye çalıştığını öne sürerek, İran ve Hizbullah’ın, hedefli suikast girişimlerine zemin hazırlamak için İsrailli yetkililere yönelik saldırılar planladığını ve bu amaçla İsrail’deki kameraları hacklemeye çalıştığını savundu.

İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) İran kaynaklı düzinelerce siber saldırıyı ifşa ettiğini ve engellediğini ileri süren Karadi, kameraların “kinetik-sibernetik” eksen adını verdiği bir stratejinin parçası haline geldiğini iddia etti.

Karadi, kameraların dijital istihbaratı gerçek savaş alanında etkili sonuçlara çevirmek için kullanıldığını ve bunun füze saldırılarının daha isabetli olmasına yardımcı olduğunu söyledi.

İran’ın, İsrailli liderlere, askeri komutanlara, yetkililere ve nükleer bilim insanlarına yönelik daha önceki İsrail saldırılarını kopyalamaya çalıştığını savunan Karadi, Tahran yönetiminin siber yeteneklerini sadece dijital aksaklıklar oluşturmak için değil, fiziksel zarar verilmesini sağlayacak bilgileri toplamak için kullandığını ileri sürdü.

Karadi, “Bir bilgisayara sızmaktan bahsetmiyorum, insanlara fiilen zarar vermeyi başarmaktan bahsediyorum. Eğer (İran’ın kameraları hacklemesi) bunlar başarılı olsaydı, hepimiz burada (ölenlerin) isimlerini konuşuyor olurduk.” ifadelerini kullandı.

Haaretz: İran, İsrailli yetkililere suikast için ülkedeki kameraları hacklemeye çalışıyor
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bizi Takip Edin