1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Basın-Sen, Petrol-İş grevine destek belirtti

Basın-Sen, Petrol-İş grevine destek belirtti

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basın-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, K-PET yönetiminin, işçilerin geçim kaynaklarını ortadan kaldırmaya kalkıştığını, uzlaşma girişimlerine rağmen işten çıkarmalarda ısrar ettiği öne sürülerek, emekçilerin “patronların keyfi kararlarına” göre işe alınıp, işten çıkarılabilecek “bir maliyet kalemi” olmadığı kaydedildi.

İş güvencesinin “bir lütuf değil, emekçilerin hakkı” olduğu ifade edilen açıklamada, sermayenin karşısında emekçilerin en büyük gücünün örgütlülükleri ve birbirleriyle dayanışmaları olduğu belirtildi.

Açıklamada, K-PET yönetimine işten çıkarma girişiminden derhal vazgeçmesi ve çalışanların iş güvencesini koruması çağrısında bulunuldu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da emekçilerin haklarının korunması için sorumluluk almaya davet edildi.

Sendikanın, Petrol-İş’in grevinin ve emekçilerin mücadelesinin yanında olduğu belirtilen açıklamada, hiçbir emekçinin ekmeğinden edilmediği, işçilerin örgütlü gücünün hiçe sayılamadığı bir çalışma yaşamı için dayanışmayı büyütmeye ve sendikasız işçi çalıştırılması yasaklanana kadar mücadeleye devam edileceği kaydedildi.

Petrol İşçileri Sendikası Kalecik Dolum Tesisleri’nde süresiz grev başlattı. Bayilere akaryakıt verilmiyor

İçeriği Görüntüle

Bir işçinin ekmeğine uzanan her girişimin tüm emek hareketini karşısına alacağı belirtilen açıklamada, “Yaşasın sınıf dayanışması, yaşasın örgütlü mücadele.” ifadelerine yer verildi.

Basın-Sen, Petrol-İş grevine destek belirtti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.