1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. DAÜ Bilim Kafe etkinliğinde “kimliksizler” konusu konuşuldu

DAÜ Bilim Kafe etkinliğinde “kimliksizler” konusu konuşuldu

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Bandabuliya’da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kimliksizler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Azer karma birlikteliklerden doğan çocukların “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığına ve kimlik belgelerine erişimde karşılaştığı sorunların nedenlerini ve bu sorunların ortaya çıkardığı sonuçları anlattı.

Sorunun yalnızca idari bir işlem ya da belge edinme meselesi olmadığına dikkat çeken Azer, konunun çocukların haklara erişimi, eşitlik ilkesi ve ayrımcılığın önlenmesi açısından taşıdığı önemi vurguladı.

Söyleşide ayrıca sorunun bugün hangi aşamada olduğu ele alınarak, bugüne kadar yürütülen girişimler, hukuki başvuru yolları ve uluslararası mekanizmalar üzerinden sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

“Bile bile yaptılar”

“Bile bile yaptılar”

İçeriği Görüntüle

Sorunun çözümü için izlenebilecek mücadele yöntemleri ele alınırken, hukuki ve toplumsal mücadelenin birlikte yürütülmesinin önemi üzerinde duruldu.

DAÜ Bilim Kafe etkinliğinde “kimliksizler” konusu konuşuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.