1. Haberler
  2. Siyaset
  3. ABD yönetimi, Rusya’ya ait bir tankerin Küba’ya ham petrol teslim etmesine izin verdi

ABD yönetimi, Rusya’ya ait bir tankerin Küba’ya ham petrol teslim etmesine izin verdi

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Karayipler ülkesi Küba’ya uyguladığı ablukaya rağmen, Rusya’ya ait bir tankerin bu ülkeye ham petrol teslim etmesine izin verdiği bildirildi.

CNBC’nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One uçağında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer bir ülke şu anda Küba’ya biraz petrol göndermek istiyorsa, bununla ilgili (yetkililere) ‘Hiçbir sorunum yok’ dedim.” ifadesini kullandı.

Küba’nın “kötü ve yozlaşmış bir liderliğe sahip” olduğunu savunan Trump, “Bir tanker dolusu petrol alıp almamaları önemli olmayacak.” dedi.

New York Times gazetesi haberinde, ABD’nin Rusya’ya ait bir tankerin Küba’ya ham petrol teslim etmesine izin verdiği ve yaklaşık 730 bin varil ham petrol taşıyan tankerin, hafta içinde ülkenin kuzeyindeki Matanzas Limanı’na yanaşması beklendiği aktarıldı.

Haberde, ABD Sahil Güvenliğinin, bölgede Rus tankerini durdurabilecek iki askeri gemisinin bulunduğunu ancak Washington yönetiminin gemiyi durdurma talimatı vermediği belirtildi.

ABD yönetimi, Rusya’ya ait bir tankerin Küba’ya ham petrol teslim etmesine izin verdi
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bizi Takip Edin